Supermam

Werkboek voor moederkringen

Priscilla Docter-Agteres

Uitgeverij Kok

Prijs 14,99

supermam

 

Misschien krijg je de kriebels bij de titel van dit boek want je voelt je vaak verre van een supermam. Maar Priscilla bedoelt zeker niet dat je een perfecte moeder moet zijn die alles altijd voor elkaar heeft. Ze zegt in het voorwoord dat je inzet je al een supermam maakt.

In deze tijd van individualisering is het zeker als moeder zo belangrijk om ervaringen uit te wisselen met andere moeders.

Misschien maak je al deel uit van een groep moeders. Dan kun je dit boek daarin gaan gebruiken. Wanneer je niet bij zo’n groep zit kan dit boek een mooie aanleiding zijn om samen met een paar ander moeders dit boek te gaan doornemen.

In het boek vind je 10 thema’s zoals: schuldgevoelens, gebed, individuele aandacht en rust.

Elk thema heeft een inleiding. Die inleiding is een dag uit het dagboek Jouw tijd met God. Ook vind je vragen en opdrachten en een gebed.

Er is bij elke vraag en opdracht behoorlijk wat schrijfruimte. Dat maakt dit tot een echt werkboek. Tussen de thema’s staan ook nog een aantal mooie quotes. Een hele mooie vind ik deze:

Kinderen hebben geen perfecte moeder nodig maar een moeder die haar hulp zoekt bij de perfecte God.

In het boekje is ook een vraaggesprek te lezen tussen de schrijfster en haar moeder. Priscilla is moeder van vijf kinderen en komt zelf ook uit een gezin van vijf kinderen. Leuk om te lezen en misschien ook een aanzet om zelf eens een gesprek met je moeder te voeren over moederschap.

Aan het eind van het boek geeft de schrijfster een leuk spel mee als invulling van een kring.

Moeder zijn kan overweldigend zijn, geweldig leuk maar soms ook geweldig lastig. Zoek elkaar daarom om op als moeders om elkaar te steunen en bemoedigen. Om te lachen en te huilen, te bidden en te bespreken. Kortom deel het leven met elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *