Ik wil jou van harte dienen

Tijdens de preek gisteren kwam dit lied bij me op. De dienst stond in het teken van zending. Voorganger was Ds Reitsema , emeritus zendeling, maar nog steeds drie maanden per jaar werkzaam bij de Zulubevolking.

Hij sprak in de preek over het feit dat iedere christen zendeling is. Om het evangelie te verspreiden is de aanwezigheid van een officiële zendeling niet noodzakelijk , maar het is een opdracht voor iedereen.

Voor ons als ouders geldt dit in de eerste plaats  in en met ons gezin.  In het gezin kun je elkaar dienen vanuit de liefde van onze Heer.

holding-hands-752878_1920 (1)

Ik wil jou van harte dienen
en als Christus voor je zijn.
Bid dat ik genade vind, dat
jij het ook voor mij kunt zijn.

Wij zijn onderweg als pelgrims,
vinden bij elkaar houvast.
Naast elkaar als broers en zusters,
dragen wij elkanders last.

Ik zal Christus' licht ontsteken
als het duister jou omvangt.
Ik zal jou van vrede spreken
waar je hart naar heeft verlangd.

Ik zal blij zijn als jij blij bent
huilen om jouw droefenis.
Al mijn leeftocht met je delen
tot de reis ten einde is.

Dan zal het volmaakte komen
als wij zingend voor Hem staan.
Als wij Christus' weg van liefde
en van lijden zijn gegaan.

Weerstand

De eerste zinnen van het lied roepen bij sommige mensen misschien wat weerstand op, want kun je als  Christus  zijn?  Nee dat zou hoogmoedig zijn, maar je kunt wel in navolging van Christus je kinderen dienen. Bijvoorbeeld door dit vanuit de Vrucht van de Geest te doen.

Dienend leiderschap

En wanneer je op die manier je gezin leidt , als dienend leider, laat je hierin aan je kinderen én aan je omgeving iets van God’s grote liefde zien. (over dienend leiderschap kun je in magazine 1 van Samen door de Puberteit lezen op blz 16)

Naast de houding naar je kinderen toe is het ook belangrijk om aandacht te besteden  aan zending als gezin. In welke vorm jullie dat doen zal voor elk gezin weer verschillend zijn. Je kunt een goed doel ondersteunen door gebed en geld. Je kunt ook meedoen met een missionaire activiteit. Of  iemand uitnodigen aan de maaltijd. Zending hoeft niet altijd met woorden maar vindt zeker ook plaats  door wat je doet!

 

NB: Wil je inspiratie opdoen voor het leiden van je gezin? Kijk dan eens of deelname aan 52 WEKEN ONDERWEG iets voor jullie is! De eerste 100 aanmelders krijgen als bonus de online cursus Geinspireerd Ouderschap (over je ouderschap in het licht van de negen eigenschappen van de Vrucht van de Geest) cadeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *